Status
Assalamualaikum.. In mood nk buat GA.. Do follow me k?! btw, tahun ni iolls SPM.. So, maybe susah sikit nak update. Sorry, kalau lambat reply. xoxo ;))

♥My Kiut Miut Banner Collections♥


Busy with school activities.. will update about ga later.. wait kay?! ^^

Saturday, 25 January 2014

Crush Oh Crush!

안녕하세요 !!!
*terjoget-joget* *listening to 2NE1- Do You Love me*
My "Are You In Love Quiz" Result..
정의 or definision..
C.R.U.S.H?! Apa itu crush?!
Haha.. Crush tu bukan LANGGAR or RANGUP...
Mengikut kefahaman aku lah, CRUSH ni maksud dia macam kau suka kat seseorang atau minat lah..
Aku?! Tipu la kalau aku cakap aku tak ada crush.. So,, buat apa aku tulis entry pasal crush kan?! 
방법 or how?
Macam mana kita boleh crush  dekat seseorang tu?? 
Ask your heart la. Setiap orang ada taste masing2.. Kita tak berhak pun nak judge orang.. Macam "Eii.. Lelaki macam tu pun boleh dia minat" Allah ni maha adil tau.. Bayangkan kalau dia buat semua orang minat dekat orang yang sama.. Yang lain2 tu nak buang kat mana?
얼마나 or how much?
Saya ada ramai sangat crush.. 1..2..3..4..5..10..20..?! haha.. Tak ada la sampai macam tu sekali.. Saya rasa sekarang ni saya ada lebih kurang 4 orang crush.. 
방법 or how?
Macam mana nak hadapi crush kita? 
Haha.. Sebenarnya,, kita tak perlu risau pun sebab dia bukannya tahu pun kita minat dekat dia.. 
1.  BUAT SELAMBA or BUAT BODOH. Saya tahu dah korang ni memang pandai dalam bab berlakon ni. Bila selisih dengan crush, muka cool je.. Dalam hati *dup dap dup dap* macam baru lepas berlari dari Malaysia ke Korea.. haha..
2.  CAKAP DENGAN KAWAN. Saya selalu sangat buat macam ni. Kalau tak ada topik pun. Cepat2 cari topik. Tip ni berguna untuk buat kawan kita tak tahu kita minat dekat budak tu. Bayangkan, kalau kita terserempak dengan crush kita. Mestilah, kita akan tersengih-sengih. Kemungkinan besar kawan kita akan perasan. Jadi, kalau rasa mcam nak terserempak dengan crush.. Cepat2 berpura-pura cakap dengan kawan kita.
3.  MAIN-MAIN DENGAN TELEPON or PURA2 SEDANG BERMESEJ. Tip ni kalau korang berjumpa dengan crush korang dekat luar sekolah la.. Takkan la dekat sekolah nak main telefon.
4.   TUNDUKKAN PANDANGAN. Cara paling terdesak sangat2. Maybe sebab korang tak ada kawan untuk bercakap.
가외로 or Extra
Perkara yang korang tak boleh buat.. Jangan sekali-kali. Dalam drama korea je dibenarkan buat.. Hahaha..
Tak perlu lah, kau nak sengih2 macam kerang busuk depan dia. Pastu nak lambai2 buat muka monyet and kenyit mata macam EYE SORE. Sah2 nanti, crush korang fikir korang ni ada MASALAH MENTAL. Dia pun takut nak berselisih dengan korang.
My Crush.. haha.. Handsome tak?

p/s : Actually, I want to write this entry in English.. Because I'm a chairwoman in English Language Society of my school for this year. So,, I've to speak in English every week. I think if I write entry in English, it's may improve my English..      #BrokenEnglish

5 comments:

  1. Assalamualaikum,, fisrt of all,thanks for visit my doodly purplicious bloggie and awesome lah entry you nih. Serious haha~

    ReplyDelete
  2. omg crush awak encem gila woi hahahahahah
    awak sangat cantik hiks
    piwitt untung lah ada gambar dgn crush T_T <3

    ReplyDelete
  3. @Akeyla Haha.. Ramai peminat tu. Org panggil Izzue Islam kt sklh. >.<" Thanks.. Bukn sy sorg je tangkap gmbr dgn dia hari tu, lebh kurg 20 org.. hehe..

    ReplyDelete
  4. amboi~ kalau crush awak terbaca ni.. habisla.. hahahaha.. :DD

    ReplyDelete
  5. @Eyqa Don't worry. Takkan tau punye.. hehe ^^

    ReplyDelete

Kalau ada soalan, tanya kay?!
Kalau ada salah pun, jangan takut nak tegur tau..
Saya takkan gigit orang.